Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie mamy zbyt dużo czasu , by przygotować szybki obiadek, proponuje bardzo zdrowe danie. Makaron z warzywami. Obiad bezmięsny, dietetyczny i bardzo smaczny.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 102
Dziś do pracy.
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15397
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 313
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 102
Dziś do pracy.
Odsłon: 123
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15397
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 313
Składniki
Makaron gotuje w osolonej wodzie. Tak, jak lubimy. Przelewamy zimną wodą. Marchewkę obieramy, strugamy w paski, brokuł dzielimy na małe różyczki, paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki w paski. Do szerokiego garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy warzywa i pieczarki. Przykrywamy i dusimy, aż warzywa zmiękną. Pomidor sparzamy wrzącą woda ,ścigąmy skórkę, kroimy w kostkę dodajemy do warzyw.Wrzucamy również kukurydzę i groszek. Smażymy jeszcze ok 10 min. Pod koniec dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku, mieszamy , jeszcze chwilę smażymy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Gotowe.