Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coraz częściej doceniany i wybierany, jako zamiennik kasz. Pełnowartościowy i ciekawy w smaku. No właśnie ciekawy w smaku, ale z czym go podać? Długo się nie zastanawiałam! Po prostu zajrzałam do lodówki i gotowe :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6327
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Amarantus delikatnie opłukać i ugotować.
Dynię pokroić w półksiężyce i oprószyć curry.
Różyczki kalafiora pokroić na mniejsze części, obsypać przyprawą garam masala i kurkumą.
Pomidorki cherry pokroić na połówki.
Wszystkie warzywa ugrillować w piekarniku (180 stopni, termoobieg), każde przez określony czas: najpierw włożyć kalafiora- piec 15 minut, do kalafiora dołożyć dynię i piec kolejne 15 minut, a na koniec włożyć pomidorki (skórką do dołu) i zapiec wszystko jeszcze przez 10 minut.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Ugotowany amarantus wymieszać z kukurydzą i przyprawić słodką papryką oraz suszonych koperkiem.
Ułożyć wszystko na talerzu i posypać pestkami dyni.