Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam,bo robi się szybko, a wychodzi bardzo smaczny i syci na długo. Z podanych składników wychodzi solidna porcja, więc można śmiało zapakować do pudełka i zabrać do szkoły lub pracy.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
W osolonej wrzącej wodzie gotujemy kaszę pęczak przez 15 minut, po około 7 minutach dorzucamy do wody marchewkę z groszkiem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy mieszankę warzyw. Pierś z indyka kroimy w kostkę. Gdy warzywa są gotowe przekładamy je do miski, na ten samej patelni na łyżce oleju smażymy mięso, gdy woda z mięsa odparuje wrzucamy saszetkę przyprawową z mieszanki warzyw. Kaszę z warzywami przecedzamy na druszlaku, do dużej miski dajemy warzywa, kaszę oraz mięso gdy się usmaży. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki. Można doprawić np sosem sojowym. Smacznego!