Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tradycyjnych arepas potrzebny jest specjalny gatunek mąki kukurydzianej. Zrobiłam eksperyment i usmażyłam arepas po polsku, czyli ze zwykłej mąki kukurydzianej. Nie są to prawdziwe arepas, a bardziej kukurydziane placuszki. Ale są bardzo smaczne, rumiane i mięciutkie. Najlepiej smakują na gorąco i wtedy szybko znikają. Szczególnie te z nadzieniem z sera.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Składniki
Wodę zmieszać z mlekiem. Dodać sól, makę i cukier. Ciasto wymieszać i odstawić na 15 minut. Masło rozpuścić, chwilę ostudzić i dodać do ciasta razem z serkiem.
Formować małe kulki, zrobić otworek i napełniać tartą mozzarellą. Zakleić otworek ciastem i lekko przypłaszczyć na kształt placka. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron około 5 minut. Podawać z ostrą salsą, sałatą albo sosem jogurtowym.