Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tradycyjnych arepas potrzebny jest specjalny gatunek mąki kukurydzianej. Zrobiłam eksperyment i usmażyłam arepas po polsku, czyli ze zwykłej mąki kukurydzianej. Nie są to prawdziwe arepas, a bardziej kukurydziane placuszki. Ale są bardzo smaczne, rumiane i mięciutkie. Najlepiej smakują na gorąco i wtedy szybko znikają. Szczególnie te z nadzieniem z sera.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10702
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6161
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13057
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4802
Składniki
Wodę zmieszać z mlekiem. Dodać sól, makę i cukier. Ciasto wymieszać i odstawić na 15 minut. Masło rozpuścić, chwilę ostudzić i dodać do ciasta razem z serkiem.
Formować małe kulki, zrobić otworek i napełniać tartą mozzarellą. Zakleić otworek ciastem i lekko przypłaszczyć na kształt placka. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron około 5 minut. Podawać z ostrą salsą, sałatą albo sosem jogurtowym.