Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tradycyjnych arepas potrzebny jest specjalny gatunek mąki kukurydzianej. Zrobiłam eksperyment i usmażyłam arepas po polsku, czyli ze zwykłej mąki kukurydzianej. Nie są to prawdziwe arepas, a bardziej kukurydziane placuszki. Ale są bardzo smaczne, rumiane i mięciutkie. Najlepiej smakują na gorąco i wtedy szybko znikają. Szczególnie te z nadzieniem z sera.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5108
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2106
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5108
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34446
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2106
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113785
Składniki
Wodę zmieszać z mlekiem. Dodać sól, makę i cukier. Ciasto wymieszać i odstawić na 15 minut. Masło rozpuścić, chwilę ostudzić i dodać do ciasta razem z serkiem.
Formować małe kulki, zrobić otworek i napełniać tartą mozzarellą. Zakleić otworek ciastem i lekko przypłaszczyć na kształt placka. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron około 5 minut. Podawać z ostrą salsą, sałatą albo sosem jogurtowym.