Do góry

Dania główne Przepis na:

Komosa ryżowa z fasolowo-cukiniowym leczo

Komosa ryżowa z fasolowo-cukiniowym leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 13903

...

Składniki

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 2 szklanki wody
  • 1 średnia cukinia
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • duża puszka czerwonej fasoli (ok 50 dag)
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, tymianek, cząber
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Komosa ryżowa z fasolowo-cukiniowym leczo

Przygotowanie

  1. Cukinię obieramy, wydrążamy środek i kroimy w małą kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
    W rondlu o grubym dnie szklimy na rozgrzanej oliwie cebulę i czosnek. Dodajemy cukinię, marchewkę, pomidory i 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem ok 15-20 min. na małym ogniu.
    Fasolę czerwoną i białą przelewamy na sicie wodą i dodajemy do rondla. Przyprawiamy do smaku i dusimy jeszcze kilka minut.
    W międzyczasie szklankę komosy ryżowej zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy na małym ogniu ok 25 min.
    Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 24 sierpnia 2014 Zdrowe i przepyszne danie. Świetnie dobrane składniki. Z przyjemnością skosztowałabym choć kawałeczek :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń