Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z wykorzystaniem ziemniaków są sycące, a urozmaicone koperkiem stają się smaczne i apetyczne.
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 199
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3046
Plecam.
Odsłon: 2996
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 93
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 90
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najl...
Odsłon: 199
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3046
Plecam.
Odsłon: 2996
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 93
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Koperek umyć , ściąć.
Wbić jajko , dodać mąkę, zagnieść ciasto , nie powinno być zbyt twarde, regulować wielkością dodawanej mąki , gdyż konsystencja ziemniaków bywa różna. Uformować wałek, pociąć na kopytka.
W garnku zagotować wodę, posolić i na wrzątek wrzucać kopytka. Po wypłynięciu gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, przelać wodą, osączyć. Podawać z ulubionymi dodatkami sosem lub zasmażką.