Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z wykorzystaniem ziemniaków są sycące, a urozmaicone koperkiem stają się smaczne i apetyczne.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 150
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Koperek umyć , ściąć.
Wbić jajko , dodać mąkę, zagnieść ciasto , nie powinno być zbyt twarde, regulować wielkością dodawanej mąki , gdyż konsystencja ziemniaków bywa różna. Uformować wałek, pociąć na kopytka.
W garnku zagotować wodę, posolić i na wrzątek wrzucać kopytka. Po wypłynięciu gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, przelać wodą, osączyć. Podawać z ulubionymi dodatkami sosem lub zasmażką.