Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z wykorzystaniem ziemniaków są sycące, a urozmaicone koperkiem stają się smaczne i apetyczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1122
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1122
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować, przecisnąć przez praskę. Koperek umyć , ściąć.
Wbić jajko , dodać mąkę, zagnieść ciasto , nie powinno być zbyt twarde, regulować wielkością dodawanej mąki , gdyż konsystencja ziemniaków bywa różna. Uformować wałek, pociąć na kopytka.
W garnku zagotować wodę, posolić i na wrzątek wrzucać kopytka. Po wypłynięciu gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, przelać wodą, osączyć. Podawać z ulubionymi dodatkami sosem lub zasmażką.