Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne i proste w przygotowaniu koperkowe placuszki z cukinii. Placki są smakowite i pożywne oraz delikatne i puszyste. Świetnie smakują z dodatkiem śmietany, jogurtu naturalnego lub sosu czosnkowego. Są idealnym rozwiązaniem na szybki obiad :D
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy je na tarce o grubych oczkach. Kawałki oprószamy delikatnie solą, odstawiamy na około 10 minut i odciskamy z nadmiaru wody.
Do odciśniętych kawałków cukinii dodajemy stratą na tarce cebulę, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki śmietany, jajka, posiekany koperek oraz mąkę (pszenną i ziemniaczaną). Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Porcje powstałej masy nakładmy łyżką na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Gotowe placuszki podajemy ze śmietaną, jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :)