Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami wciąż szaro i buro, dlatego postanowiłam dodać trochę wiosennego akcentu do obiadu. Moja propozycja na zbliżającą się wielkimi krokami wiosnę to koperkowy łosoś smażony na masełku czosnkowym w połączeniu z soczystą surówką ze świeżych warzyw.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 119
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1152
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 206
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1027
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 119
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1152
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 206
Składniki
Na początku przygotowujemy surówkę. Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę cukru brzozowego i koperku, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulkę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy i rwiemy sałatę na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa mieszamy z przygotowanym wcześniej sosem.
Pozbawiony skóry filet z łososia dzielimy na kawałki, które oprószamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz suszonym koperkiem. Tak przygotowaną rybę smażymy na masełku czosnkowym około 3 minut z każdej strony. Życzę smacznego! :)