Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7475
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2417
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7475
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2417
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części . Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok. 6 minut od wypłynięcia.
Masło roztopić w rondelku, dodać bułkę tartą i podsmażyć.
Ugotowane kopytka polać masłem z bułką tartą i posypać cukrem.