Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28955
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2200
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28955
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2200
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części . Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok. 6 minut od wypłynięcia.
Masło roztopić w rondelku, dodać bułkę tartą i podsmażyć.
Ugotowane kopytka polać masłem z bułką tartą i posypać cukrem.