Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 312
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1201
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1258
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 312
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1201
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1258
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13400
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części . Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok. 6 minut od wypłynięcia.
Masło roztopić w rondelku, dodać bułkę tartą i podsmażyć.
Ugotowane kopytka polać masłem z bułką tartą i posypać cukrem.