Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 488
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części . Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok. 6 minut od wypłynięcia.
Masło roztopić w rondelku, dodać bułkę tartą i podsmażyć.
Ugotowane kopytka polać masłem z bułką tartą i posypać cukrem.