Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8121
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 1345
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8121
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 1345
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przemielić przez maszynkę.
Dodać jajko i mąkę, zarobić ciasto.
Ciasto podzielić na 6 części . Z każdej uformować wałek grubości palca i pociąć ukośne kawałki.
Gotować porcjami w osolonej wodzie przez ok. 6 minut od wypłynięcia.
Masło roztopić w rondelku, dodać bułkę tartą i podsmażyć.
Ugotowane kopytka polać masłem z bułką tartą i posypać cukrem.