Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wczorajszym kopaniu ziemniaków ledwo chodzę, no ale niestety jeść trzeba a że wczoraj na obiad celowo obrałam więcej ziemniaków tak że dziś są :
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4305
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 227
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4305
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego przecisnąć przez praske do ziemniaków lub zmielić,
dodać jajka
następnie mąkę
i dokładnie wyrobić do połączenia się składników.
Na stolnicę posypać mąkę, gotowe ciasto podzielić na dwie części
i każdą osobno za pomocą rąk zrobić rulon,
następnie ucinać kopytka.
Na gotującą się osoloną wodę wkładać kopytka
i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 2 - 3 minuty.
wykonanie surówki : Ogórki umyć, obrać
i zetrzeć na tarce jarzynowej posolić i wymieszać.
Następnie dodać cukier i dobrze wymieszać.
po chwili dodać śmietanę i ocet
i wszystko razem ze sobą połączyć.
Kopytka podałam z żeberkami od mamy z dużą ilością czosnku.