Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wczorajszym kopaniu ziemniaków ledwo chodzę, no ale niestety jeść trzeba a że wczoraj na obiad celowo obrałam więcej ziemniaków tak że dziś są :
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Ziemniaki z dnia poprzedniego przecisnąć przez praske do ziemniaków lub zmielić,
dodać jajka
następnie mąkę
i dokładnie wyrobić do połączenia się składników.
Na stolnicę posypać mąkę, gotowe ciasto podzielić na dwie części
i każdą osobno za pomocą rąk zrobić rulon,
następnie ucinać kopytka.
Na gotującą się osoloną wodę wkładać kopytka
i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 2 - 3 minuty.
wykonanie surówki : Ogórki umyć, obrać
i zetrzeć na tarce jarzynowej posolić i wymieszać.
Następnie dodać cukier i dobrze wymieszać.
po chwili dodać śmietanę i ocet
i wszystko razem ze sobą połączyć.
Kopytka podałam z żeberkami od mamy z dużą ilością czosnku.