Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kultowe danie obiadowe które pamiętam z dzieciństwa kopytka ze skwarkami. Danie które zawsze smakuje wybornie. W moim domu kopytka ze skwarkami są podawane posypane cukrem niektórzy się dziwią jak tak można jeść ale nam smakują najlepiej tak właśnie podane. To jest najlepszy smak dzieciństwa.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 596
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 596
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Składniki
Boczek wędzony pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę do miski , zostaw do wystygnięcia. Następnie wyłóż na stolnicę posypaną lekko mąka. Dodaj mąkę, jajko i sól. Wyrób jednolite ciasto w razie potrzeby dodaj więcej mąki , bo elastyczność ciasta zależy od rodzaju ziemniaków.
Ciasto podziel na wałeczki, obtaczajac je lekko w mące. Wałki lekko spłaszcz i pokrój na kawałki około 2 cm. W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą wodą i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Ciepłe polej tłuszczem i skwarkami. Dodatkowo jeśli lubisz posyp cukrem. Smacznego. To jest prawdziwa smak dzieciństwa.