Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kultowe danie obiadowe które pamiętam z dzieciństwa kopytka ze skwarkami. Danie które zawsze smakuje wybornie. W moim domu kopytka ze skwarkami są podawane posypane cukrem niektórzy się dziwią jak tak można jeść ale nam smakują najlepiej tak właśnie podane. To jest najlepszy smak dzieciństwa.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 581
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 943
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 663
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 581
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 943
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 663
Składniki
Boczek wędzony pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni na lekko brązowy kolor.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę do miski , zostaw do wystygnięcia. Następnie wyłóż na stolnicę posypaną lekko mąka. Dodaj mąkę, jajko i sól. Wyrób jednolite ciasto w razie potrzeby dodaj więcej mąki , bo elastyczność ciasta zależy od rodzaju ziemniaków.
Ciasto podziel na wałeczki, obtaczajac je lekko w mące. Wałki lekko spłaszcz i pokrój na kawałki około 2 cm. W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą wodą i gotuj około 3 minut od momentu wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Ciepłe polej tłuszczem i skwarkami. Dodatkowo jeśli lubisz posyp cukrem. Smacznego. To jest prawdziwa smak dzieciństwa.