Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś szybkiego , smacznego . Idealny dodatek do gulaszu lub innego dania . Ale też idealnie smakują oblane roztopionym masłem .
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 562
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 16
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 562
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 16
Składniki
Ziemniaki obrane gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki są miękkie , odcedzamy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków .
Ziemniaki przekłady do miski i wybieramy 1/4 (odkładamy na resztę ziemniaków) i wsypujemy oby dwie mąki . Zagniatamy ciasto na jednolitą i gładką masę . Z masy ziemniaczanej odrywamy kawałek ciasta posypujemy blat mąka pszenną i formujemy wałek następnie nacinamy go pod skosem ostrym nożem .
Kopytka gotujemy we wrzącej wodzie po wypłynięciu około 5 minut .