Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza odmiana pszennych kopytek, na dodatek z przepysznym zielonym sosem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem, na noc wstawić do lodówki). Zmielić przez maszynkę, dodać jajo, mąki i zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w większym garnku. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałeczki i odkrajać kopytka. Wrzucić na gotującą się woda i gotować ok 5 min od wypłynięcia na powierzchnię lub miękkości
Mięso umyte, pokrojone w kostkę i przyprawione usmażyć na patelni (najlepiej jakby to było bez tłuszczowo wtedy lepiej smakują w sosie)
Brokuła zblanszować, wrzucić do miksera, dodać jogurtu/śmietany i miksować
Sos wymieszać z mięsem i podać na ciepłe kopytka