Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza odmiana pszennych kopytek, na dodatek z przepysznym zielonym sosem
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 276
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 276
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem, na noc wstawić do lodówki). Zmielić przez maszynkę, dodać jajo, mąki i zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w większym garnku. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałeczki i odkrajać kopytka. Wrzucić na gotującą się woda i gotować ok 5 min od wypłynięcia na powierzchnię lub miękkości
Mięso umyte, pokrojone w kostkę i przyprawione usmażyć na patelni (najlepiej jakby to było bez tłuszczowo wtedy lepiej smakują w sosie)
Brokuła zblanszować, wrzucić do miksera, dodać jogurtu/śmietany i miksować
Sos wymieszać z mięsem i podać na ciepłe kopytka