Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza odmiana pszennych kopytek, na dodatek z przepysznym zielonym sosem
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21433
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 36
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 114
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21433
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 36
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem, na noc wstawić do lodówki). Zmielić przez maszynkę, dodać jajo, mąki i zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w większym garnku. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałeczki i odkrajać kopytka. Wrzucić na gotującą się woda i gotować ok 5 min od wypłynięcia na powierzchnię lub miękkości
Mięso umyte, pokrojone w kostkę i przyprawione usmażyć na patelni (najlepiej jakby to było bez tłuszczowo wtedy lepiej smakują w sosie)
Brokuła zblanszować, wrzucić do miksera, dodać jogurtu/śmietany i miksować
Sos wymieszać z mięsem i podać na ciepłe kopytka