Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza odmiana pszennych kopytek, na dodatek z przepysznym zielonym sosem
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 239
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 79
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 90
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 239
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 79
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem, na noc wstawić do lodówki). Zmielić przez maszynkę, dodać jajo, mąki i zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę w większym garnku. Ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować wałeczki i odkrajać kopytka. Wrzucić na gotującą się woda i gotować ok 5 min od wypłynięcia na powierzchnię lub miękkości
Mięso umyte, pokrojone w kostkę i przyprawione usmażyć na patelni (najlepiej jakby to było bez tłuszczowo wtedy lepiej smakują w sosie)
Brokuła zblanszować, wrzucić do miksera, dodać jogurtu/śmietany i miksować
Sos wymieszać z mięsem i podać na ciepłe kopytka