Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne kopytka.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2652
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 863
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i zmielić lub utłuc. Wbić jajko, wsypać mąkę z budyniem, dodać koperek, posolić i zagnieść. Następnie na stolnicy wysypanej mąką , formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy, kroimy ukośnie. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy polane masłem lub z sosem według uznania.