Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne kopytka.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 110
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i zmielić lub utłuc. Wbić jajko, wsypać mąkę z budyniem, dodać koperek, posolić i zagnieść. Następnie na stolnicy wysypanej mąką , formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy, kroimy ukośnie. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy polane masłem lub z sosem według uznania.