Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne kopytka.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 889
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 889
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i zmielić lub utłuc. Wbić jajko, wsypać mąkę z budyniem, dodać koperek, posolić i zagnieść. Następnie na stolnicy wysypanej mąką , formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy, kroimy ukośnie. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy polane masłem lub z sosem według uznania.