Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka śmietankowe z koperkiem

Kopytka śmietankowe z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18197

Dodano:

Odsłon: 491

Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczne kopytka.

Składniki

  • Ziemniaki 80 dag
  • Mąka ¾ szklanki
  • Budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • Jajko 1 szt.
  • Jajko 1 szt. Koperek posiekany 1 łyżka
  • Sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kopytka śmietankowe z koperkiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i zmielić lub utłuc. Wbić jajko, wsypać mąkę z budyniem, dodać koperek, posolić i zagnieść. Następnie na stolnicy wysypanej mąką , formujemy wałeczki, lekko spłaszczamy, kroimy ukośnie. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy polane masłem lub z sosem według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 27 lipca popełnione- Babcia Stefcia wie co robi kobieta :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 27 lipca z tym budyniem to dla mnie ciekawostka - warto będzie wypróbować.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń