Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, wszystkim na pewno będzie smakować.
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 331
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 872
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 310
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 331
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 872
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 310
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 131
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i zmielić lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę, jajka , sól i dokładnie wyrobić.
Ciasto ziemniaczane podzielić i uformować w wałek, przecinać nożem na mniejsze kluski, a później w rękach oprószonych mąką turlać kluseczki. Gotować na osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, gotować jeszcze do 3 min.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć na złoty kolor kostki z cebuli, oprószyć ja mąką i zalać przecierem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować do zgęstnienia. Kopytka podawać z sosem pomidorowym.