Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, wszystkim na pewno będzie smakować.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1896
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1584
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i zmielić lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę, jajka , sól i dokładnie wyrobić.
Ciasto ziemniaczane podzielić i uformować w wałek, przecinać nożem na mniejsze kluski, a później w rękach oprószonych mąką turlać kluseczki. Gotować na osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, gotować jeszcze do 3 min.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć na złoty kolor kostki z cebuli, oprószyć ja mąką i zalać przecierem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować do zgęstnienia. Kopytka podawać z sosem pomidorowym.