Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, wszystkim na pewno będzie smakować.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i zmielić lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę, jajka , sól i dokładnie wyrobić.
Ciasto ziemniaczane podzielić i uformować w wałek, przecinać nożem na mniejsze kluski, a później w rękach oprószonych mąką turlać kluseczki. Gotować na osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, gotować jeszcze do 3 min.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć na złoty kolor kostki z cebuli, oprószyć ja mąką i zalać przecierem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować do zgęstnienia. Kopytka podawać z sosem pomidorowym.