Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie, wszystkim na pewno będzie smakować.
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 21
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 155
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 26
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 21
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 155
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 26
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i zmielić lub przetrzeć przez sito. Dodać mąkę, jajka , sól i dokładnie wyrobić.
Ciasto ziemniaczane podzielić i uformować w wałek, przecinać nożem na mniejsze kluski, a później w rękach oprószonych mąką turlać kluseczki. Gotować na osolonym wrzątku. Gdy wypłyną, gotować jeszcze do 3 min.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć na złoty kolor kostki z cebuli, oprószyć ja mąką i zalać przecierem pomidorowym, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, gotować do zgęstnienia. Kopytka podawać z sosem pomidorowym.