Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka zrobione w domu często bywają zbyt twarde lub za miękkie ,dlatego pragnę dziś do swoich dodać mąkę ziemniaczaną aby były wyśmienite.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416534
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416534
Składniki
Ziemniaki ugotować.Przepuścić przez praskę.Do masy ziemniaczanej dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,mąkę krupczatkę zagnieść ciasto .Podzielić na 3-4 części, uformować wałeczki grubości palca,kroić ukośnie na małe kluski szerokości 3 cm.
W większym garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać partiami do wrzącej wody,po wypłynięciu gotować 2 min.Ugotowane wybrać łyżką cedzakową przelać zimną wodą.Porcję wyłożyć na talerz.
W rondelku smażyć śmietanę ,gdy zacznie się rumienić dodać masło i chwilę smażyć.
Ser biały pokruszyć posypać kopytka polać wysmażoną śmietaną z masłem.Kopytka są znakomite po odsmażeniu.