Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka zrobione w domu często bywają zbyt twarde lub za miękkie ,dlatego pragnę dziś do swoich dodać mąkę ziemniaczaną aby były wyśmienite.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4340
Smaczne danie :)
Odsłon: 169
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4340
Smaczne danie :)
Odsłon: 169
Składniki
Ziemniaki ugotować.Przepuścić przez praskę.Do masy ziemniaczanej dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,mąkę krupczatkę zagnieść ciasto .Podzielić na 3-4 części, uformować wałeczki grubości palca,kroić ukośnie na małe kluski szerokości 3 cm.
W większym garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać partiami do wrzącej wody,po wypłynięciu gotować 2 min.Ugotowane wybrać łyżką cedzakową przelać zimną wodą.Porcję wyłożyć na talerz.
W rondelku smażyć śmietanę ,gdy zacznie się rumienić dodać masło i chwilę smażyć.
Ser biały pokruszyć posypać kopytka polać wysmażoną śmietaną z masłem.Kopytka są znakomite po odsmażeniu.