Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka zrobione w domu często bywają zbyt twarde lub za miękkie ,dlatego pragnę dziś do swoich dodać mąkę ziemniaczaną aby były wyśmienite.
Smaczne danie :)
Odsłon: 53
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1402
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 581
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 22942
Smaczne danie :)
Odsłon: 53
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1402
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 581
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 22942
Składniki
Ziemniaki ugotować.Przepuścić przez praskę.Do masy ziemniaczanej dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,mąkę krupczatkę zagnieść ciasto .Podzielić na 3-4 części, uformować wałeczki grubości palca,kroić ukośnie na małe kluski szerokości 3 cm.
W większym garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać partiami do wrzącej wody,po wypłynięciu gotować 2 min.Ugotowane wybrać łyżką cedzakową przelać zimną wodą.Porcję wyłożyć na talerz.
W rondelku smażyć śmietanę ,gdy zacznie się rumienić dodać masło i chwilę smażyć.
Ser biały pokruszyć posypać kopytka polać wysmażoną śmietaną z masłem.Kopytka są znakomite po odsmażeniu.