Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka zrobione w domu często bywają zbyt twarde lub za miękkie ,dlatego pragnę dziś do swoich dodać mąkę ziemniaczaną aby były wyśmienite.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Składniki
Ziemniaki ugotować.Przepuścić przez praskę.Do masy ziemniaczanej dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,mąkę krupczatkę zagnieść ciasto .Podzielić na 3-4 części, uformować wałeczki grubości palca,kroić ukośnie na małe kluski szerokości 3 cm.
W większym garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać partiami do wrzącej wody,po wypłynięciu gotować 2 min.Ugotowane wybrać łyżką cedzakową przelać zimną wodą.Porcję wyłożyć na talerz.
W rondelku smażyć śmietanę ,gdy zacznie się rumienić dodać masło i chwilę smażyć.
Ser biały pokruszyć posypać kopytka polać wysmażoną śmietaną z masłem.Kopytka są znakomite po odsmażeniu.