Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka wyśmienite

Kopytka wyśmienite

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 593

Dodano:

Odsłon: 208

Kopytka zrobione w domu często bywają zbyt twarde lub za miękkie ,dlatego pragnę dziś do swoich dodać mąkę ziemniaczaną aby były wyśmienite.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować.Przepuścić przez praskę.Do masy ziemniaczanej dodać jajko,mąkę ziemniaczaną ,mąkę krupczatkę zagnieść ciasto .Podzielić na 3-4 części, uformować wałeczki grubości palca,kroić ukośnie na małe kluski szerokości 3 cm.

  2. W większym garnku zagotować wodę z solą ,wrzucać partiami do wrzącej wody,po wypłynięciu gotować 2 min.Ugotowane wybrać łyżką cedzakową przelać zimną wodą.Porcję wyłożyć na talerz.

  3. W rondelku smażyć śmietanę ,gdy zacznie się rumienić dodać masło i chwilę smażyć.

  4. Ser biały pokruszyć posypać kopytka polać wysmażoną śmietaną z masłem.Kopytka są znakomite po odsmażeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń