Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Polskie kopytka czy inaczej szagówki, to rodzaj klusek z ciasta Ziemniaczanego. Są idealnym dodatkiem do mięs, gulaszów, jak i same podawane z boczkiem, słoniną lub cebulą. Można je też podawać na słodko, posypane cukrem, serem, bądź konfiturami. To uniwersalne polskie danie które każdy powinien umieć przyrządzić.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15398
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4614
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2725
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4884
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15398
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4614
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2725
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4884
Składniki
całość przedstawiam na filmie poniżej. zapraszam również do subskrybowania mojego kanału Gotuj z Klasą ;( 500 g ziemniaków gotujemy, ugniatamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto ziemniaczane: 500 g ubitych, schłodzonych ziemniaków 160 g mąki przennej 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli Wszystko zagniatamy na gładką masę. Następnie odcinamy po kawałku i formujemy rolki i odkrawamy po kawałki. Kluski gotujemy w osolonej wodzie 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. 1 cebulę kroimy w paski i smażymy na patelni ze 120 g boczku pokrojonego w kostkę Podajemy kluski na ciepło okraszone boczkiem i cebulą. Smacznego:)