Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione na patelni na oliwie z domowym pesto.
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 20807
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 87
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 20807
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 87
Składniki
Kalafior rozdrobnić w malakserze na bardzo drobno i przełożyć do dużej miski.
Dosypać ok. 3/4 szklanki mąki i zagnieść ciasto w razie potrzeby dosypać mąkę.
Podzielić ciasto na mniejsze części i z każdej uformować wałek a następnie pokroić na kluski. Gotować w osolonym wrzątku. Po wypłynięciu jeszcze 2 minuty. Podawać z np. z pesto.