Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione na patelni na oliwie z domowym pesto.
Przepis dnia
Zbliża się czas świątecznych serników. Jeśli nie masz serca do ich pieczenia,...
Odsłon: 19206
Polecam na kolację.
Odsłon: 20
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1340
Przepis dnia
Zbliża się czas świątecznych serników. Jeśli nie masz serca do ich pieczenia,...
Odsłon: 19206
Polecam na kolację.
Odsłon: 20
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1340
Składniki
Kalafior rozdrobnić w malakserze na bardzo drobno i przełożyć do dużej miski.
Dosypać ok. 3/4 szklanki mąki i zagnieść ciasto w razie potrzeby dosypać mąkę.
Podzielić ciasto na mniejsze części i z każdej uformować wałek a następnie pokroić na kluski. Gotować w osolonym wrzątku. Po wypłynięciu jeszcze 2 minuty. Podawać z np. z pesto.