Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10773
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13111
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10773
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5370
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13111
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki i marchew ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajko, mąkę i całość dobrze wymieszać. W między czasie usmażyć pokrojoną wędzonkę z cebulą na maśle. Na stolnicy wysypanej mąką rozłożyć ciasto, formować wałek i ucinać ukośne kopytka. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 5 minut, okrasić wcześniej usmażoną omastą. Ponieważ są różne rodzaje ziemniaków i ciasto może być za rzadkie, dosypujemy mąkę według potrzeby.