Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424830
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki i marchew ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajko, mąkę i całość dobrze wymieszać. W między czasie usmażyć pokrojoną wędzonkę z cebulą na maśle. Na stolnicy wysypanej mąką rozłożyć ciasto, formować wałek i ucinać ukośne kopytka. Wrzucać na osolony wrzątek, gotować około 5 minut, okrasić wcześniej usmażoną omastą. Ponieważ są różne rodzaje ziemniaków i ciasto może być za rzadkie, dosypujemy mąkę według potrzeby.