Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kopytka polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem smaczne danie obiadowe bezmięsne dzieci je uwielbiają.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4951
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13831
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1059
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4951
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13831
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1059
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę. Stolnicę posyp mąka, wyłóż ziemniaki, dodaj mąkę, jajko i sól, zagnieść ciasto. Z ciasta formuj wałeczki i krój ukośnie kopytka.
W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj około 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej
Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą i przesmaż na złoty kolor opcjonalnie możesz dodać cynamon jeśli lubisz. Ciepłe kopytka polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.