Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kopytka polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem smaczne danie obiadowe bezmięsne dzieci je uwielbiają.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę. Stolnicę posyp mąka, wyłóż ziemniaki, dodaj mąkę, jajko i sól, zagnieść ciasto. Z ciasta formuj wałeczki i krój ukośnie kopytka.
W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj około 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej
Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą i przesmaż na złoty kolor opcjonalnie możesz dodać cynamon jeśli lubisz. Ciepłe kopytka polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.