Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kopytka polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem smaczne danie obiadowe bezmięsne dzieci je uwielbiają.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1846
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 577
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 1846
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 577
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę. Stolnicę posyp mąka, wyłóż ziemniaki, dodaj mąkę, jajko i sól, zagnieść ciasto. Z ciasta formuj wałeczki i krój ukośnie kopytka.
W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj około 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej
Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą i przesmaż na złoty kolor opcjonalnie możesz dodać cynamon jeśli lubisz. Ciepłe kopytka polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.