Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciasto , a dzięki dodatkom mamy jedne na słodko , drugie z cebulką na słono.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 518
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 169
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 518
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 169
Składniki
Ziemniaki i twaróg przepuszczam przez praskę , wsypuję mąki , dodaję jajko i wszystko dokładnie mieszam. Trochę mąki zostawiam do posypania stolnicy. Ciasto wyjmuję ,dzielę na dwie części. Z każdej formuję wałek lekko zgniatam i kroję kopytka ok. 2 cm.
W dużym ganku grzeję wodę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy woda zacznie się gotować wkładam partiami kopytka ok.12 sztuk i gotuję ok. 2 minut.
Na patelni podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzch układam ugotowane kopytka i lekko mieszając podsmażam.
Drugą część ugotowanych kopytek umieszczam w misce , polewam roztopionym masłem i posypuję cukrem.