Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciasto , a dzięki dodatkom mamy jedne na słodko , drugie z cebulką na słono.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ziemniaki i twaróg przepuszczam przez praskę , wsypuję mąki , dodaję jajko i wszystko dokładnie mieszam. Trochę mąki zostawiam do posypania stolnicy. Ciasto wyjmuję ,dzielę na dwie części. Z każdej formuję wałek lekko zgniatam i kroję kopytka ok. 2 cm.
W dużym ganku grzeję wodę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy woda zacznie się gotować wkładam partiami kopytka ok.12 sztuk i gotuję ok. 2 minut.
Na patelni podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzch układam ugotowane kopytka i lekko mieszając podsmażam.
Drugą część ugotowanych kopytek umieszczam w misce , polewam roztopionym masłem i posypuję cukrem.