Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciasto , a dzięki dodatkom mamy jedne na słodko , drugie z cebulką na słono.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4987
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2082
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4987
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34414
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2082
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Ziemniaki i twaróg przepuszczam przez praskę , wsypuję mąki , dodaję jajko i wszystko dokładnie mieszam. Trochę mąki zostawiam do posypania stolnicy. Ciasto wyjmuję ,dzielę na dwie części. Z każdej formuję wałek lekko zgniatam i kroję kopytka ok. 2 cm.
W dużym ganku grzeję wodę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy woda zacznie się gotować wkładam partiami kopytka ok.12 sztuk i gotuję ok. 2 minut.
Na patelni podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzch układam ugotowane kopytka i lekko mieszając podsmażam.
Drugą część ugotowanych kopytek umieszczam w misce , polewam roztopionym masłem i posypuję cukrem.