Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ciasto , a dzięki dodatkom mamy jedne na słodko , drugie z cebulką na słono.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17315
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17315
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Ziemniaki i twaróg przepuszczam przez praskę , wsypuję mąki , dodaję jajko i wszystko dokładnie mieszam. Trochę mąki zostawiam do posypania stolnicy. Ciasto wyjmuję ,dzielę na dwie części. Z każdej formuję wałek lekko zgniatam i kroję kopytka ok. 2 cm.
W dużym ganku grzeję wodę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy woda zacznie się gotować wkładam partiami kopytka ok.12 sztuk i gotuję ok. 2 minut.
Na patelni podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzch układam ugotowane kopytka i lekko mieszając podsmażam.
Drugą część ugotowanych kopytek umieszczam w misce , polewam roztopionym masłem i posypuję cukrem.