Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pure z zielonego groszku.
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16915
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16915
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 508
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę a groszek ugotuj 5 minut we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Odcedź i zmiksuj groszek na gładką masę. Przełóż ziemniaki i pure z groszku na stolnicę, zrób dołek na środku dodaj mąki i jajo i zagnieć ciasto dość krótko wyrabiając. Podziel na trzy części i uformuj z nich wałki, potnij pod skosem na kopytka. Gotuj we wrzątku 1-2 minuty po wypłynięciu.