Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pure z zielonego groszku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę a groszek ugotuj 5 minut we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Odcedź i zmiksuj groszek na gładką masę. Przełóż ziemniaki i pure z groszku na stolnicę, zrób dołek na środku dodaj mąki i jajo i zagnieć ciasto dość krótko wyrabiając. Podziel na trzy części i uformuj z nich wałki, potnij pod skosem na kopytka. Gotuj we wrzątku 1-2 minuty po wypłynięciu.