Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pure z zielonego groszku.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę a groszek ugotuj 5 minut we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Odcedź i zmiksuj groszek na gładką masę. Przełóż ziemniaki i pure z groszku na stolnicę, zrób dołek na środku dodaj mąki i jajo i zagnieć ciasto dość krótko wyrabiając. Podziel na trzy części i uformuj z nich wałki, potnij pod skosem na kopytka. Gotuj we wrzątku 1-2 minuty po wypłynięciu.