Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pure z zielonego groszku.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 92
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę a groszek ugotuj 5 minut we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Odcedź i zmiksuj groszek na gładką masę. Przełóż ziemniaki i pure z groszku na stolnicę, zrób dołek na środku dodaj mąki i jajo i zagnieć ciasto dość krótko wyrabiając. Podziel na trzy części i uformuj z nich wałki, potnij pod skosem na kopytka. Gotuj we wrzątku 1-2 minuty po wypłynięciu.