Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka te sa moim eksperymentem, dodam, ze bardzo udanym:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Ziemniaki ugotowac do miekkosci, nastepnie przecisnac przez praske. Polaczyc z jajkiem i maka.(Ilosc maki podaje na "oko", bo szczerze mowiac nie mierzylam.) Dodac tyle maki, zeby ciasto mialo zwarta konsystecje i nie kleilo sie do rak. Gotowe ciasto rozwalkowac na ciekie "wezyki" i pokroic na kawalki okolo 2-3cm. Nastepnie ugotowac, w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu mozna kopytka podsmazyc na masle, a na koniec posypac parmezanem.