Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,rozpływają się w ustach,polecam:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 390
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 390
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Ziemniaki z poprzedniego dnia zmielić wraz z twarogiem. Dodać mąkę ,napisałam orientacyjnie,bo może trzeba będzie więcej dodać,to zależy od ziemniaków. Dać jajko , sól i pieprz,wyrobić masę. Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i zarobić ciasto.Podzielić na 3 -4 części,zrolować wałek i ze skosa wycinać kopytka. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować moment do ich wypłynięcia. Polać na talerzu zrumienionym masłem Smacznego życzę!