Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewająca zupa z zielonej i czerwonej soczewicy. Doprawiona chilli i korzennymi przyprawami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2207
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2071
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2207
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421420
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2071
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy na plasterki. Marchew, pietruszkę, selera zcieramy na tarce (grube oczka). Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju. Kiedy warzywa nabiorą ładnego koloru zalewamy wodą (lub bulionem). Dodajemy kuskus i obie soczewice - dusimy pod przykryciem do miękkości. Soczewica szybko się gotuje. Co jakiś czas mieszamy.
Na końcu dodajemy przecier, sos sojowy i przyprawy. Jeśli nie macie przyprawy garam masala, to możecie dorzucić: kmin rzymski, cynamon, gałkę, kolendrę, kardamon. Ważne aby miało korzenny posmak. Smacznego!