Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewająca zupa z zielonej i czerwonej soczewicy. Doprawiona chilli i korzennymi przyprawami.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1224
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 164
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1224
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 164
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy na plasterki. Marchew, pietruszkę, selera zcieramy na tarce (grube oczka). Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju. Kiedy warzywa nabiorą ładnego koloru zalewamy wodą (lub bulionem). Dodajemy kuskus i obie soczewice - dusimy pod przykryciem do miękkości. Soczewica szybko się gotuje. Co jakiś czas mieszamy.
Na końcu dodajemy przecier, sos sojowy i przyprawy. Jeśli nie macie przyprawy garam masala, to możecie dorzucić: kmin rzymski, cynamon, gałkę, kolendrę, kardamon. Ważne aby miało korzenny posmak. Smacznego!