Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewająca zupa z zielonej i czerwonej soczewicy. Doprawiona chilli i korzennymi przyprawami.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1259
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 529
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1917
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6344
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1259
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 529
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1917
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6344
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy na plasterki. Marchew, pietruszkę, selera zcieramy na tarce (grube oczka). Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju. Kiedy warzywa nabiorą ładnego koloru zalewamy wodą (lub bulionem). Dodajemy kuskus i obie soczewice - dusimy pod przykryciem do miękkości. Soczewica szybko się gotuje. Co jakiś czas mieszamy.
Na końcu dodajemy przecier, sos sojowy i przyprawy. Jeśli nie macie przyprawy garam masala, to możecie dorzucić: kmin rzymski, cynamon, gałkę, kolendrę, kardamon. Ważne aby miało korzenny posmak. Smacznego!