Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 11504
Dodano: 18.02.2021
Odsłon: 4592
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Makaronowe koszyczki gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy bardzo drobno, oprószamy przyprawą Gyros oraz solą i dodajemy do cebuli.
4. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki oraz odlaną z zalewy kukurydzę, smażymy dziesięć minut.
5. Gotowym farszem nadziewamy każdy koszyczek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Majonez mieszamy z ketchupem, polewamy sosem makaron, na wierzch posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach.
7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Swietny przepis!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 lutegoZgłoś do usunięcia
Pycha, to lubię :) p.s. Kiedy Ty masz czas na to wszystko? ;) Odpowiedzi: 4 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz