Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja Gyros, makaronowe koszyczki nadziewane mięsem i warzywami z dodatkiem aromatycznej przyprawy każdego skuszą.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 56
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1714
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 56
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 275
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1714
Składniki
1. Makaronowe koszyczki gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy bardzo drobno, oprószamy przyprawą Gyros oraz solą i dodajemy do cebuli.
4. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki oraz odlaną z zalewy kukurydzę, smażymy dziesięć minut. 5. Gotowym farszem nadziewamy każdy koszyczek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Majonez mieszamy z ketchupem, polewamy sosem makaron, na wierzch posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.