Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja Gyros, makaronowe koszyczki nadziewane mięsem i warzywami z dodatkiem aromatycznej przyprawy każdego skuszą.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3993
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3993
Składniki
1. Makaronowe koszyczki gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy bardzo drobno, oprószamy przyprawą Gyros oraz solą i dodajemy do cebuli.
4. Następnie dodajemy drobno pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki oraz odlaną z zalewy kukurydzę, smażymy dziesięć minut. 5. Gotowym farszem nadziewamy każdy koszyczek i układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Majonez mieszamy z ketchupem, polewamy sosem makaron, na wierzch posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
8. Danie gotowe. 9. Smacznego.