Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują tak samo jak gołąbki ale nie trzeba ich zawijać w liście kapusty
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać ugotowany ryż, pokrojoną kapustę i cebulę. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić masę. Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu. Może być ten sam, na którym smażyliśmy kotleciki. Ułożyć je na tłuszczu i zalać wrzątkiem. Dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier aby sos nie był kwaśny. Gotować 10 minut. Na końcu aby zagęścić sos dodajemy łyżkę mąki wymieszaną z niecałą połową szklanki zimnej wody.