Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, soczyste kotleciki za którymi przepadają wszystkie dzieciaki i nie tylko. Świetny sposób żeby przemycić marchewkę, można dodać też inne warzywa: brokuły lub szpinak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Marchewkę i cebulę rozdrobnić w maszynce do mielenia lub w blenderze, im drobniej, tym lepiej. Wyjąć i przełożyć do miseczki. Do blendera wrzucić pierś z kurczaka i drobno zmielić. Mięso wymieszać z utartą marchewką i cebulą, dodać jajka i przyprawy, kaszę mannę i dobrze wymieszać.
Na patelnię z grubym dnem wlewamy wodę i zagotowujemy. Wlewamy tyle wody na patelnię, żeby po położeniu na niej kotletów, woda sięgała do połowy każdego kotleta.
Z mięsa formujemy kotleciki i każdy lekko obtaczamy w mące. Kładziemy na gorącą wodę na patelni i dusimy ok. 10 minut z jednej strony. Obracamy i dusimy kotlety kolejne 10 minut z drugiej strony, można dolać trochę wody. Smacznego!