Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki drobiowe w panierce serowej to danie, które pokochają dzieci i dorośli. Smakują wyśmienicie w każdym zestawieniu – z ziemniakami, ryżem, sałatą, solo z ulubionym sosem, a nawet na zimno, jako dodatek do pieczywa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117952
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117952
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8350
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
Podziel filet drobiowy na niewielkie, mniej więcej jednakowe kawałki. Lekko rozbij je tłuczkiem (przez folię spożywczą), formując okrągłe kotleciki.
Połącz oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Wymieszaj na pastę i natrzyj nią kawałki filetu. Pozostaw na co najmniej godzinę w temperaturze pokojowej. Jeśli masz więcej czasu, przełóż mięso do lodówki. Przed dalszą obróbką wyjmij mięso z lodówki na tyle wcześnie, by się ogrzało.
Połącz jajko ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z panko.
Rozgrzej na patelni olej (na średniej mocy palnika). Otocz kotleciki w jajku, a następnie w panierce. Usmaż na złocisty kolor – około 2-3 minuty po każdej ze stron. Usmażone kotleciki odkładaj na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar tłuszczu.