Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety, wypróbuj mojego przepis. Bardzo proste przygotowanie, wszystkie składniki razem łączymy, nakładamy łyżką i smażymy. Wolisz pieczone, zamiast smażenia ułóż na blaszce, włóż do piekarnika.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Mięso kroję w drobną kostkę, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę konserwową kroję w drobną kostkę. 2. Do miski przekładam mięso, fasolkę, cebulę, paprykę. Wbijam jajka, dodaję ketchup, wsypuję mąki, przyprawy. Dodaję drobno posiekany koperek. Dokładanie łączę wszystkie składniki.
3. Masę mięsną z warzywami nakładam łyżką na rozgrzany olej i smażę na rumiany kolor w dwóch strony.
4. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego.