Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotleciki gotowe w kilka chwil, zaskakują niebanalnym smakiem
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4623
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4083
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4623
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4083
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 28
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Oddzielić białko od żółtka i ubić pianę z białka.
Mięso pokroić w krótsze paski, dodać pokrojoną w kostkę zieloną cebulkę, pieczarki, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, żółtko jaja kurzego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
Na końcu delikatnie dodać pianę z białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smażyć do uzyskania złotego koloru po kilka minut na jednej stronie.