Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 835

Drobiowe kotleciki gotowe w kilka chwil, zaskakują niebanalnym smakiem

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Pieczarka 5-8 szt.
  • cebulka dymka
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Oddzielić białko od żółtka i ubić pianę z białka.

  2. Mięso pokroić w krótsze paski, dodać pokrojoną w kostkę zieloną cebulkę, pieczarki, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, żółtko jaja kurzego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.

  3. Na końcu delikatnie dodać pianę z białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smażyć do uzyskania złotego koloru po kilka minut na jednej stronie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń