Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotleciki gotowe w kilka chwil, zaskakują niebanalnym smakiem
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 348
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 348
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Oddzielić białko od żółtka i ubić pianę z białka.
Mięso pokroić w krótsze paski, dodać pokrojoną w kostkę zieloną cebulkę, pieczarki, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, żółtko jaja kurzego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
Na końcu delikatnie dodać pianę z białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smażyć do uzyskania złotego koloru po kilka minut na jednej stronie.