Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotleciki gotowe w kilka chwil, zaskakują niebanalnym smakiem
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Oddzielić białko od żółtka i ubić pianę z białka.
Mięso pokroić w krótsze paski, dodać pokrojoną w kostkę zieloną cebulkę, pieczarki, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, żółtko jaja kurzego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
Na końcu delikatnie dodać pianę z białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smażyć do uzyskania złotego koloru po kilka minut na jednej stronie.