Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety mielone z piersi kurczaka z dodatkiem prawdziwków i świeżego koperku. Kotleciki są delikatne, puszyste i niezwykle smaczne. Ta wersja wykonana jest z dodatkiem bezglutenowej bułki tartej, ale można ją zastąpić tą zwykłą. Serdecznie polecam :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16070
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4873
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16070
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4873
Składniki
Cebule kroimy w kostkę, a następnie szklimy ją na oleju rzepakowym.
Do zeszklonej cebulki dodajemy wypłukane z zalewy solnej prawdziwki* i smażymy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości, a następnie studzimy. * do przyrządzenia kotlecików możemy także użyć prawdziwków suszonych, które po namoczeniu delikatnie podgotowujemy.
Wystudzone prawdziwki i cebulkę, a także piersi z kurczaka, mielimy w maszynce do mięsa.
Do zmielonych składników dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany koperek i doprawiamy farsz solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej (u mnie bezglutenowa).
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)