Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety mielone z piersi kurczaka z dodatkiem prawdziwków i świeżego koperku. Kotleciki są delikatne, puszyste i niezwykle smaczne. Ta wersja wykonana jest z dodatkiem bezglutenowej bułki tartej, ale można ją zastąpić tą zwykłą. Serdecznie polecam :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 139
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 139
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Cebule kroimy w kostkę, a następnie szklimy ją na oleju rzepakowym.
Do zeszklonej cebulki dodajemy wypłukane z zalewy solnej prawdziwki* i smażymy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości, a następnie studzimy. * do przyrządzenia kotlecików możemy także użyć prawdziwków suszonych, które po namoczeniu delikatnie podgotowujemy.
Wystudzone prawdziwki i cebulkę, a także piersi z kurczaka, mielimy w maszynce do mięsa.
Do zmielonych składników dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany koperek i doprawiamy farsz solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej (u mnie bezglutenowa).
Kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)