Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało rybna ryba ;-) bez ości ;-)
Wczoraj zamieściłam na blogu przepis na surówkę kapuścianą do hamburgerów, a...
Odsłon: 10625
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3361
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 97
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 24096
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 97
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 24096
Składniki
Z ryby zdjąć skórę, wyjąć ości (tołpyga ma ich niewiele;), zemleć pokrojone kawałki + namoczoną odcisnięta bułkę przez maszynkę, dosolić, dopieprzyć, dodać jajko i żółtko. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować okrągłe małe kotleciki (o średnicy 3-4 cm), spłaszczyć je nieco. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozbełtanym jajku i otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Hamburgery można zaserwować z sosem cytrynowym ;-) PS. Ja akurat użyłam tołpygi, bo była w horrendalnie ;) niskiej cenie :-D Jest to ryba, która nie ma rybiego zapaszku :) PS. Przepis na sos cytrynowy znajduje się w moich starszych przepisach.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Dania główne
Knedle z truskawkami
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 21
Wątróbka w sosie śmietanowym
Wątróbka na obiad? Wiele osób kręci nosem, gdy słyszy taką wiadomość. Niedoce...
Odsłon: 1185