Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinkę właśnie się rozpoczął więc przedstawiam pierwszy przepis z jej wykorzystaniem. Na ogół wszelkie kotlety mielone, burgery czy pulpety wykonujemy z mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Ja polecam spróbować burgerów z mielonego mięsa indyka, które nie jest bardzo tłuste i zdrowsze niż mięso czerwone. Przygotowanie kotlecików jest bardzo proste, a sekretem ich smaku jest duża ilość świeżego koperku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10829
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2549
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10829
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2549
Składniki
Mięso, jajko, bułkę tartą przekładamy do miski. Botwinkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy ją do mięsa, przeciskamy czosnek, dodajemy koperek i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki.
Przygotowane kotleciki smażymy na oleju, aż będą rumiane. Odsączamy na ręczniku papierowym.