Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinkę właśnie się rozpoczął więc przedstawiam pierwszy przepis z jej wykorzystaniem. Na ogół wszelkie kotlety mielone, burgery czy pulpety wykonujemy z mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Ja polecam spróbować burgerów z mielonego mięsa indyka, które nie jest bardzo tłuste i zdrowsze niż mięso czerwone. Przygotowanie kotlecików jest bardzo proste, a sekretem ich smaku jest duża ilość świeżego koperku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Składniki
Mięso, jajko, bułkę tartą przekładamy do miski. Botwinkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy ją do mięsa, przeciskamy czosnek, dodajemy koperek i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki.
Przygotowane kotleciki smażymy na oleju, aż będą rumiane. Odsączamy na ręczniku papierowym.