Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zdrowe i lekkie kotleciki z piersi kurczaka oraz kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku i aromatycznych przypraw. Idealne na pożywny obiad :)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 321
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 153
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1388
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 78
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 321
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 153
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1388
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 78
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym - również studzimy.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa wraz z ostudzoną cebulką.
Do zmielonego mięsa i cebulki dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną, posiekany koperek, jajko i przyprawę do kurczaka - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałego farszu formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej*. * u mnie w wersji bezglutenowej, ale spokojnie można użyć zwykłej.
Uformowane kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki idealnie komponują się ze świeżą surówką lub sosem czosnkowym
Życzę smacznego! :)