Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jagnięce w winie

Kotleciki jagnięce w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 740 Ocena: 15325

Dodano:

Odsłon: 120

Najłatwiejszy przepis na wyśmienite danie!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki jagnięce w winie

Przygotowanie

  1. Górkę pokroiłam na kotleciki. Pół cebuli pokroiłam w kosteczkę, pół zostawiłam do podsmażenia i dekoracji- krojona w poprzek.
    Czosnek i chili posiekałam drobno, a marchew grubo.

  2. W rondelki podsmażyłam pokrojoną cebule z marchewką. Dodałam potem chili i czosnek i tymianek. Na tym podsmażyłam do rumianości kotleciki. Drugą połówkę cebuli podsmażyłam w całości aby się zrumieniła od strony przecięcia.
    Gdy wszytko było rumiane dodałam wino i wodę aby większość była przykryta.

    Dusiłam 1,5 h. Sos sie sam zredukuje, pod koniec doprawiłam go solą.

  3. Podałam z pure. Cebulę rozłożyłam na warstwy.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń