Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały garnek, tarka, deska do krojenia, nóż, patelnia, łyżka.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 170
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7877
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2893
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 170
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7877
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2893
Składniki
Ugotować na twardo w osolonej wodzie 10 jajek. Pozostawić do ostudzenia. Następnie obrać i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach.
Opłukać i posiekać drobno pietruszkę.
W większym naczyniu wymieszać starte jajka, surowe jajka, posiekaną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotleciki (z przepisu wychodzi ok. 12 kotlecików). Obtoczyć w bułce tartej lub mące.
Na patelni rozgrzać np. oliwę z oliwek. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
Smacznego :)