Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10656
Dodano: 19.12.2019
Odsłon: 2146
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
1. Mięso mielimy, solimy i wbijamy jajko.
2. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobniutka kostkę, łączymy z mięsem.
3. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
4. Doprawiamy papryką, wsypujemy 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 3 łyżki mąki pszennej.
5. Wszystkie składniki razem wyrabiamy i robimy kotleciki.
6. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. W tym czasie, co smażą nam się kotlety, obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni.
8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
9. Łyżkę mąki pszennej wsypujemy do naczynia i mieszamy ze śmietaną, łączymy z grzybami.
10. Kluseczki gotujemy w osolonej wodzie.
11. Na talerzu układamy kluseczki, polewamy sosem z grzybami, obok nakładamy kotlety.
12. Obiad gotowy.
13. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Docherro 19 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pychotki:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 19 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Puk, puk ;) Wpadłem na pyszny przepis i nawet teraz chapnął bym taki talerzyk. Można na drugie śniadanie? ;) Dyszka dla Pani :D Odpowiedzi: 4 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz