Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki uwielbiają dzieci, ale również są idealne jako przekąska lub danie obiadowe podane z frytkami i sosem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
1. Mięso kroimy na cienkie, małe kawałki, ja kroiłam wzdłuż na płaty a później na połowę. 2. Filety doprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, oregano, wlewamy oliwę i razem mieszamy.
3. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, sól, wbijamy jajko, posiekany szczypiorek i mieszając wlewamy stopniowo mleko. Ciasto nie może być rzadkie.
4. Następnie w cieście zanurzamy każdy kawałek mięsa i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Kotleciki gotowe. 6. Smacznego.