Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki Marsylianki

Kotleciki Marsylianki

Autor:

Przepisów i artykułów: 742 Ocena: 7392

Dodano:

Odsłon: 1249

Takie kotleciki uwielbiają dzieci, ale również są idealne jako przekąska lub danie obiadowe podane z frytkami i sosem

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • Sól
  • Jajko
  • ½ łyżki sody
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ¾ szklanki mleka
  • dodatkowo:
  • 1 filet z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • Oregano
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki Marsylianki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na cienkie, małe kawałki, ja kroiłam wzdłuż na płaty a później na połowę.
    2. Filety doprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, oregano, wlewamy oliwę i razem mieszamy.

  2. 3. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, sól, wbijamy jajko, posiekany szczypiorek i mieszając wlewamy stopniowo mleko. Ciasto nie może być rzadkie.

  3. 4. Następnie w cieście zanurzamy każdy kawałek mięsa i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 5. Kotleciki gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń