Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki uwielbiają dzieci, ale również są idealne jako przekąska lub danie obiadowe podane z frytkami i sosem
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Składniki
1. Mięso kroimy na cienkie, małe kawałki, ja kroiłam wzdłuż na płaty a później na połowę. 2. Filety doprawiamy przyprawą do kurczaka, solą, oregano, wlewamy oliwę i razem mieszamy.
3. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, sól, wbijamy jajko, posiekany szczypiorek i mieszając wlewamy stopniowo mleko. Ciasto nie może być rzadkie.
4. Następnie w cieście zanurzamy każdy kawałek mięsa i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Kotleciki gotowe. 6. Smacznego.