Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3973
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3973
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Składniki
Szynkę wieprzową myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju rzepakowego. Mięso przekładamy do miseczki i dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajko, około 2 łyżek bułki tartej, łyżkę oleju rzepakowego, 2 łyżki mleka*, tymianek, szczyptę ostrej papryki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, które delikatnie obtaczamy w bułce tartej. * dodanie mleka sprawi, że kotlety będą delikatniejsze.
Kotleciki wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 40 - 45 minut do lekkiego zarumienienia. Kotleciki podajemy z pure ziemniaczanym i ulubioną sałatką. Ja podałam je z ostrą sałatką Diabolo :) Życzę smacznego!