Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, sycące i pełne smaku - idealne na obiad lub jako nowa odsłona risotto z poprzedniego dnia.
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 83
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2122
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 70
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 500
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 83
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2122
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 70
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 500
Składniki
Możecie użyć risotto z dnia poprzedniego lub wykonać je specjalnie do tego dania (a warto!) Na początku przygotuj risotto. Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż kilka minut na maśle następnie dodaj posiekany czosnek. Wsyp ryż na patelnię i wymieszaj drewnianą łyżką, aby cały pokryty został tłuszczem. Dodaj pół szklanki białego wina i poczekaj aż się wchłonie. Następnie porcjami dodawaj bulion (najlepiej podzielić go na 4 razy), za każdym razem czekając aż ryż go wchłonie. Gdy ryż wchłonie cały bulion Twoje risotto jest gotowe - odstaw je do ostygnięcia.
Chłodne już risotto przełóż do miski. Dodaj dwa jajka, sery, kukurydzę, odcedzonego tuńczyka z puszki, orzeszki piniowe, przyprawy i olej sezamowy. Wymieszaj wszystko łyżką lub ręką i zacznij formować kotleciki. Jeśli masa nie będzie chciała się skleić dodaj trochę panko lub bułki tartej. Kotleciki obtocz w jajku i bułce tartej lub panko. Smaż z dwóch stron na oleju, aż się zarumienią.