Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki serowo- jajeczne- coś dobrego na obiadek dla każdego! Polecam taką formę kotlecików bezmięsnych.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 182
Składniki
Gotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy je z serem żółtym, szczypiorkiem, surowym jajem. Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku. Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.