Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki serowo- jajeczne- coś dobrego na obiadek dla każdego! Polecam taką formę kotlecików bezmięsnych.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Gotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy je z serem żółtym, szczypiorkiem, surowym jajem. Kromkę chleba namaczamy w wodzie, gdy namięknie odciskamy z wody i mieszamy z masą. Masę jajeczną przyprawiamy do smaku. Można dodać buki tartej gdy nie będzie masa zbyt zwarta. Z masy formujemy 5 kotlecików i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówkami.