Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy te kotlety jadał jako dziecko Wielki Szu, trudno powiedzieć. Faktem jest, że kotleciki z piersi kurczaka po ściągnięciu z patelni znikają z talerzy błyskawicznie. To przysmak dzieci, ale i dorośli nie pogardzą filetem w takim wydaniu. Idealne na obiad, a także jako imprezowa przekąska. Zrobisz raz i na stałe wejdą do twojego menu. Tym bardziej, ich przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 37
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 119
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 37
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 119
Składniki
Piersi z kurczaka pokrój - grubość max. 1,5 cm, długość 5-7 cm. Możesz je lekko rozbić. Czosnek posiekaj, dodaj sól i rozetrzyj go widelcem na dece, by powstała pasta.
Do miski dodaj jogurt, mąkę, paprykę w proszku, pastę czosnkową, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Wrzuć pokrojone mięso, wymieszaj i odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Na patelnię wlej ok. 1-1,5 cm oleju i mocno go rozgrzej. Wrzucaj obtoczone w cieście kotleciki szu-szu, smażąc je ok. 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Przed podaniem, odsącz je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki szu-szu wybornie smakują z ziemniakami w każdej postaci, surówką. Można je jeść również na zimno.