Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi drodzy! Lubicie bób? Podobno bób albo się uwielbia, albo się go nie cierpi … ja z całą pewnością należę do tej pierwszej grupy. Dlatego oprócz jedzenia ugotowanego z koperkiem bobu, szukam też innych przepisów w których mogę go wykorzystać. Dzisiaj kotleciki z bobem z dodatkiem bazylii – coś wyjątkowo pysznego!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1682
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6311
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1682
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6311
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1140
Składniki
Zaczynam od przesypania bobu do dużego, płaskiego naczynia, a następnie rozgniatam go dokładnie widelcem na miazgę. Pora na twaróg – mieszam go z bobem. Wbijam jajka, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię oraz obie mąki. Wszystko starannie mieszam, tak aby powstała zwarta masa. Na koniec doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Teraz rozgrzewam niewielką ilość oleju na patelni i dłońmi formuję nieduże placuszki, które kładę na gorący olej. Smażę z obu stron na złoto.
Gotowe placuszki są mięciutkie w środku. Doskonale pasuje do nich sos jogurtowo-czosnkowy. Takie placuszki mogą być doskonałym uzupełnieniem obiadu lub samodzielną przekąską. Smacznego!!!