Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio lubię tworzyć nowe połączenia, którego efektem są zupełnie odmienione kotlety mielone. Tym razem w ruch poszła łopatka wieprzowa zestawiona z cukinią i serem mozzarella oraz wyrazistą nutą słodko - pikantnej musztardy kremskiej. Efekt bardzo zadowolił nasze kubki smakowe - kotleciki są delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne. Wszyscy mięsożercy z pewnością je pokochają :D
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją delikatnie na oleju rzepakowym. W tym samym czasie rozkruszamy bułkę i moczymy ją w mleku.
Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odstawiamy na chwilę, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Odciśniętą cukinię dodajemy do zeszklonej cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wszystko przez chwilę przesmażamy, a następnie studzimy.
Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej namoczoną bułkę, podsmażoną cebulkę i cukinię, musztardę kremską, cząber, jajko, sól oraz świeżo zmielony pieprz i dokładnie mieszamy.
Na każdej porcji farszu układamy małą kulkę mozzarelli i formujemy kotleciki.
Uformowane kotleciki obtaczamy w mące i smażymy je na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
Gotowe kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Życzę smacznego! :)