Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio lubię tworzyć nowe połączenia, którego efektem są zupełnie odmienione kotlety mielone. Tym razem w ruch poszła łopatka wieprzowa zestawiona z cukinią i serem mozzarella oraz wyrazistą nutą słodko - pikantnej musztardy kremskiej. Efekt bardzo zadowolił nasze kubki smakowe - kotleciki są delikatne, soczyste i bardzo aromatyczne. Wszyscy mięsożercy z pewnością je pokochają :D
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją delikatnie na oleju rzepakowym.
W tym samym czasie rozkruszamy bułkę i moczymy ją w mleku.
Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odstawiamy na chwilę, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Odciśniętą cukinię dodajemy do zeszklonej cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wszystko przez chwilę przesmażamy, a następnie studzimy.
Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej namoczoną bułkę, podsmażoną cebulkę i cukinię, musztardę kremską, cząber, jajko, sól oraz świeżo zmielony pieprz i dokładnie mieszamy.
Na każdej porcji farszu układamy małą kulkę mozzarelli i formujemy kotleciki.
Uformowane kotleciki obtaczamy w mące i smażymy je na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
Gotowe kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Życzę smacznego! :)
propozycja na piątkowy obiad:-)
Odsłon: 7264
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 20
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 18
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 149
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą ga...
Odsłon: 6124
Bajecznie kremowy, efektowny i pyszny. Z mnóstwem owoców sezonowych i tych, k...
Odsłon: 6783
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 20
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 18
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 149
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą ga...
Odsłon: 6124
Bajecznie kremowy, efektowny i pyszny. Z mnóstwem owoców sezonowych i tych, k...
Odsłon: 6783
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją delikatnie na oleju rzepakowym. W tym samym czasie rozkruszamy bułkę i moczymy ją w mleku.
Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odstawiamy na chwilę, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Odciśniętą cukinię dodajemy do zeszklonej cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wszystko przez chwilę przesmażamy, a następnie studzimy.
Łopatkę mielimy w maszynce do mięsa i dodajemy do niej namoczoną bułkę, podsmażoną cebulkę i cukinię, musztardę kremską, cząber, jajko, sól oraz świeżo zmielony pieprz i dokładnie mieszamy.
Na każdej porcji farszu układamy małą kulkę mozzarelli i formujemy kotleciki.
Uformowane kotleciki obtaczamy w mące i smażymy je na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.
Gotowe kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 71
Kieszonki z polędwiczki
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 110