Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne i aromatyczne , każdy prosi o dokładkę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4894
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1032
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9542
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1418
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4894
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1032
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9542
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1418
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros. Morele , żurawinę zalać gorącą wodą. Morele pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Owoce, ser , jajko dodać do mięsa i dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotleciki i piec 20 - 25 minut. Podawać jak kto lubi , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i surówką.