Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne kotleciki z jajek z dodatkiem marynowanych pieczarek.
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 319
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 46
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 96
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 219
Składniki
Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę, tak aby była szklista ale nie zrumieniona, dodajemy ją do posiekanych pieczarek i jajek razem z surowymi jajkami, koperkiem, solą i pieprzem.
Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z jajeczno-pieczarkowej masy formujemy zgrabne kotleciki i każdy z osobna panierujemy.
Dociskając by bułka dobrze przyległa do masy. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron. Upieczone kotleciki przekładamy na talerz i podajemy bardzo gorące. Smacznego !