Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne kotleciki z jajek z dodatkiem marynowanych pieczarek.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 191
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3854
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 191
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3854
Składniki
Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę, tak aby była szklista ale nie zrumieniona, dodajemy ją do posiekanych pieczarek i jajek razem z surowymi jajkami, koperkiem, solą i pieprzem.
Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z jajeczno-pieczarkowej masy formujemy zgrabne kotleciki i każdy z osobna panierujemy.
Dociskając by bułka dobrze przyległa do masy. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron. Upieczone kotleciki przekładamy na talerz i podajemy bardzo gorące. Smacznego !