Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogą urozmaicić świąteczny stół tym którzy nie przepadają za karpiem bo ma ości.Kotleciki mogą zjeść spokojnie starsze osoby jak i dzieci.Serdecznie polecam:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8687
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8687
Składniki
Zagotować wodę z dodatkiem ziela i liści laurowych.Posolić do smaku. Na gotującą wodę wrzucić kawałki karpia. Pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić,obrać dokładnie z ości i dać do miski.
Dodać namoczoną bułką odciśniętą,pokrojoną szalotkę i koperek,jajka,bułkę tartą oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić i dać do lodówki by trochę stężała. Wilgotnymi rękoma formujemy małe kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzane masło klarowane. Usmażyć z dwóch stron.
Smacznego życzę!