Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogą urozmaicić świąteczny stół tym którzy nie przepadają za karpiem bo ma ości.Kotleciki mogą zjeść spokojnie starsze osoby jak i dzieci.Serdecznie polecam:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Zagotować wodę z dodatkiem ziela i liści laurowych.Posolić do smaku. Na gotującą wodę wrzucić kawałki karpia. Pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić,obrać dokładnie z ości i dać do miski.
Dodać namoczoną bułką odciśniętą,pokrojoną szalotkę i koperek,jajka,bułkę tartą oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić i dać do lodówki by trochę stężała. Wilgotnymi rękoma formujemy małe kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzane masło klarowane. Usmażyć z dwóch stron.
Smacznego życzę!