Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, zdrowe, kolorowe i niedrogie. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym, sosem pomidorowym lub po prostu same, ale w towarzystwie sałaty lub surówki o wyraźnym smaku. Z podanych proporcji wychodzi ok. 16 średnich kotlecików (można je mrozić)
Smaki Grecji!
Odsłon: 157
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 468
Smaki Grecji!
Odsłon: 157
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 468
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i ugotować w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15 - 20 min. aż kasza będzie miękka. Lekko przestudzić. Jajka ugotowac na twardo i pokroić w kostkę, Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyc. Do przestudzonej kaszy dodać jajko surowe, cebulę z czosnkiem, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie. Dodać pokrojone jajka i delikatnie wszystko wymieszać. Formować kotleciki, obtaczac w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Kotleciki podałam z sosem pieczarkowym. Smacznego :-)