Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, szybkie, zdrowe, kolorowe i niedrogie. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym, sosem pomidorowym lub po prostu same, ale w towarzystwie sałaty lub surówki o wyraźnym smaku. Z podanych proporcji wychodzi ok. 16 średnich kotlecików (można je mrozić)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 236
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 236
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i ugotować w osolonej wodzie (1,5 szkl.) ok. 15 - 20 min. aż kasza będzie miękka. Lekko przestudzić. Jajka ugotowac na twardo i pokroić w kostkę, Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyc. Do przestudzonej kaszy dodać jajko surowe, cebulę z czosnkiem, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie. Dodać pokrojone jajka i delikatnie wszystko wymieszać. Formować kotleciki, obtaczac w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Kotleciki podałam z sosem pieczarkowym. Smacznego :-)