Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinaku

Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 392 Ocena: 5357

Dodano:

Odsłon: 4335

lubimy kaszę i szpinak, więc przyszła pora na połączenie tych dwóch składników

Składniki

  • kasza jaglana 1/2 szkl
  • szpinak garść/ ok 5 dag
  • ser żółty 5 dag
  • sól, pieprz
  • jajko
  • bułka tarta do panierki
  • olej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinaku

Przygotowanie

  1. 1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną, znowu gorącą i zimną (żeby pozbyć się goryczki), kaszę ugotować na miękko, przestudzić,
    2. szpinak pokroić drobno, kaszę wyłożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać szpinak, jajko, pokrojony drobno ser żółty sól i pieprz, wymieszać, w razie potrzeby można dodać łyżkę kaszy manny,
    3. formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką i np. ketchupem jak ktoś lubi,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń