Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubimy kaszę i szpinak, więc przyszła pora na połączenie tych dwóch składników
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 117
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7534
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17194
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 117
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7534
Składniki
1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną, znowu gorącą i zimną (żeby pozbyć się goryczki), kaszę ugotować na miękko, przestudzić, 2. szpinak pokroić drobno, kaszę wyłożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać szpinak, jajko, pokrojony drobno ser żółty sól i pieprz, wymieszać, w razie potrzeby można dodać łyżkę kaszy manny, 3. formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z surówką i np. ketchupem jak ktoś lubi, smacznego